5 Haziran 2014 Perşembe

Hollanda - Akılda kalanlar

 
Hollanda turnuvalarda belli bir seyirci kitlesini her türlü çekebilen bir ekiptir. Portakallar renkleriyle ayrıca sempatiktir. Annem Hollanda maçına denk gelse muhtemelen onları tutar. Hoş, dizide oyuncunun kazağına bakan, futboldan ırak birinden beklenen performans da budur.

Futboldan uzakların olduğu kadar futbolun içindekileri de kendine bağlıyor. Total futbolları, göze hoş gelen, tempolu oyunları turnuvalara ayrı renk katar.

Bugünkü kadrosu eskiyi özletiyor. van der Sar, Nistelrooy, Davids, Seedorf, Makaay,  Hooijdonk, Overmars, Stam, Cocu, Bergkamp, Kluivert, Hhasselbaink ve daha niceleri bugün yok. Hepsine forma ayrı yakışıyordu. Hepsi beraber daha da güzeldi.

Bugün teselliyi Sneijder, Kuyt ile bulacak Türk seyircisi. Huntelaar, Robben, Robin van Persie ayrıca izlenmesi gerekenlerden. Indi, de Vrij, Clasie, Wijnaldum, Depay gibi isimler de parlamaya çalışacak.

Ben van Gaal sebebiyle ayrı bir gözle de izleyeceğim. Hemen elenip takımın başına dönmesi mi yoksa motivasyon kazanmak için gidebildiği kadar gidebilmesi mi iyi olur bilemedim.

Hiç yorum yok: