8 Haziran 2014 Pazar

Arjantin, Bosna, İran, Nijerya / Akılda kalanlar

 
F grubu takımlarıyla devam edelim. En karakterli gruplardan biri F grubu. Arjantin, Bosna, İran ve Nijerya.

Arjantin kupanın olmazsa olmazı zaten. Bosna için güzel bir deneyim olacak. Sempatim de var kardeşlerime. İran, Ömer Üründül'ün tabiriyle enteresan bir takım. İran da kupaya yakışan takımlardan. Nijerya da kupanın renklerinden. Mesela benim için Dünya Kupası İsveç - Nijerya ve ABD İran maçıdır.

Arjantin'de Messi olmasa, alsınlar kupayı derim. Anca Messi kazanmasın. İstemem. Maradona özel kalsın.

Onun dışında Arjantin İngiltere maçı bir yerlerde denk gelse güzel olur. Hikayeli maçtır.

Arjantin Brezilya maçı da iyi olur ama ben istemem. Aslında ikisinin de kupayı kazanmasını istemiyorum.

Messi, Agüero, DiMaria, Higuain hücum hattı çok can yakar. Savunma görece zayıf ama idare edebilir. Almanya gibi sıkı takımlar karşısında bence patlar.

 
Bosna'yı tutmamın tek sebebi Boşnak olmaları değil. Takım da çok tatlı. Dzeko, İbiseviç, Salihoviç gibi sevdiğim adamlar var. Bir de bizim ülkede oynayanlar tabi.

Baljiç, Boliç gibi eskiler de gönlümün oraya kaymasına sebep oluyor. İnşallah başarılı olurlar.

Grupları çok sert değil. Çıkabilirler. Çıktıklarına da elenmeyecek bir rakip olmayacak karşılarında. Yolları açık olsun.

 
İran, Ali Daei'dir. Onların Hakan Şükür'ü bir nevi. Mahdavikia, Pashazadeh, Ali Karimi, Nekounam da diğer bilindik adamlar.

Kadrolarında Dejagah ve adını yazamadığım Ghoochannejhad (umarım doğrudur) gibi kısmen ünlü oyuncular var. Ünlü olmasa da tanıdık diyelim. Gerisini Mustafa Denizli hocama soralım.


Nijerya net bir Dünya Kupası takımıdır. Amokachi, Uche, Okocha, Finidi, Kanu, Yekini, Oliseh, Rufai'dir. Sonrasında da büyük topçular yetiştirdi ama o kadrolar bir başkaydı. 90'lar Nijeryası özlenecek takımdı.

Bugün kadrosunda Enyeama, Yobo, Mikel, Onazi, Ahmed Musa, Odemwingie, Ameobi ve Emenike gibi kaliteli oyuncuları var. Hatta bir Afrika takımı olarak düşündüğümüzde iyi bir kalecisi var. Başarılı olabilirler. Takım kalitesi fena sayılmaz.

Grupta iyi maçlar olacaktır.

Hiç yorum yok: