12 Mart 2012 Pazartesi

Belçika'nın gençleri EPL yolunda



Belçika bireysel oyuncu kalitesi bakımından son yıllarda en çok gelişme gösteren ülke diyebiliriz. Henüz bu jenerasyon önemli bir başarı elde etmese de otoriteler tarafından büyük başarıya aday gösteriliyor. Bu potansiyel onlarda var.

Aslında Belçika bize çok da uzak değil. Çoğu oyuncusunu EURO 2012 elemelerinde bizimle oynadıkları 2 maçta da izledik. Diğer taraftan bir çok oyuncusu daha şimdiden Avrupa'nın büyük takımlarında forma giyiyor ya da transfer dedikodularında başrol oynuyor.

Takımın kaptanı Kompany. Henüz 25 yaşında ve takımın yaşlılarından biri sayılıyor. Premier Lig'de şampiyonluğa oynayan Man City forması giyiyor ve takımın en sağlam savunmacısı konumunda. Partneri 26 yaşındaki Vermaelen de bir diğer EPL ekibi Arsenal'in stoperi. Takımda bir çok oyuncu İngiltere'nin farklı kulüplerinde forma giyiyor. Bonservisi Chelsea'de olan ancak bu sezon Atletico Madrid'de kiralık oynayan 19 yaşındaki genç kaleci Courtois, Sunderland forması giyen bir diğer kaleci Mignolet, Moyes'in kariyerinin en pahalı transferi Marouane Fellaini, Fulham'ınortasahasındaki Dembele, bu sezon Chelsea'ye gelen bir başka genç Lukaku -ki geleceğin en büyük yıldızlarından biri olarak gösteriliyor-, City'nin Bolton'da kiralık oynayan savunmacısı Boyata öne çıkan isimler.

Bu isimlere başkalarının da katılması kuvvetli muhtemel. Sir Alex'in geleceğin bir başka yıldız adayı Hazard'ı izlediği bilimiyor. Genç yetenek için Arsene Wenger de istekli aslında. Ajax'ın genç savunmacısı Vertoghen da adı ManU ile anılan isimlerden bir başkası. ManU belki de bir sonraki jenerasyonunu Belçikalı ağırlıklı yapacaktır. Zira Defour'un da Kırmızı Şeytanlar'ın listesinde olduğu yazılıyor. Genk forması giyen Kevin de Bruyne ile ise Chelsea ilgileniyor.
Görünen o ki İngiliz takımları Belçika'nın yeni jenerasyonu ile yakından ilgileniyor. Eğer çoğu önümüzdeki 1-2 yıl içinde EPL'ye transfer yaparsa Belçika'nın Avrupa'da güçlü bir ülke haline gelmesi kolaylaşacaktır. Lukaku, Hazard, Kompany 1. sınıf yıldız konumunda takımın omurgasını oluşturacaktır. Diğer parçalar da hiç fena değil aslında. Courtois, Vermaelen, Fellaini, Vertonghen, Defour, Witsel ve Dembele bugün için dahi ciddiye alınması gereken kaliteli oyuncular.
Peki bu nasıl oldu? Tek örnek veriyorum: Standard Liege geçen sezon altyapıya 18 milyon € harcama yaptı.

1 yorum:

bRn dedi ki...

de Bruyne Chelsea'ye geçti. Transfer sonrası Genk'te kiralık olarak devam ediyor.