26 Ağustos 2011 Cuma

Beşiktaş'ın UEFA Grubu

Inter'in hocası Gasperini Trabzonspor'u tanımlarken. Çok iyi tanımıyorum ancak Türk futbolunun geliştiğini biliyorum demişti. Gasperini, Türk futbolunu hiç tanımadığını yakında anlayacaktır. Türk futbolu için hep gelişiyor diyorduk, bir bağlamda doğru bir tespitti de. Ancak artık o kadar iyimser bakamıyorum. Türk futbolu tepetaklak dibe gidiyor.


Bu hengamenin içinde Trabzonspor ile Şampiyonlar Ligi, Beşiktaş ile de UEFA Avrupa Ligi heyecanı yaşamayı umuyoruz. Trabzonspor'un grup değerlendirmesini bir başka yazıya saklayıp Beşiktaş ile başlayalım.


Beşiktaş kura çekimine 2. torbadan girdi. Hatta 1. torbaya da oldukça yakındı. Kura öncesi İngiliz, Rus, Yunan ve İsrail takımlarından uzak duralım dedim. Olmadı. İngilizler sağlam, Rusya soğuk ve Yunanistan ile İsrail takımlarının maçları da futbol dışı gündem sebebiyle gereksiz stresli geçtiği için istemiyordum bu takımları.



İlk torbadan, geçen sezon Beşiktaş'ı eleyen Dinamo Kiev geldi. Yuri Semin'in Kiev'inin ne denli "takım" olduğunu ve Semin ile birlikte kimyasını nasıl bulduğunu geçtiğimiz yıl yazmıştım. Semin iyi hoca ama Kievli Semin çok iyi hoca. Shevchenko'dan bu yıl birşeyler beklemek zor ancak özellikle Milevkiy sonuçlanan atakları kesmek güç olacak. 1. torbadan ortalama bir takım çekti diyebiliriz. Kiev, Tottenham, Atletico Madrid ayarında değil ama Beşiktaş'tan daha kötü diyemeyiz. Üstelik geçtiğimiz yılın büyük moraliyle sahada olacaklar.

3. torbadan çok zor bir kura çekti Beşiktaş. Stoke City 3. torbanın en güçlü takımıydı. İngiliz oyun tarzının, oyun stilimize ters geldiği de hesaba katılırsa çok zor iki maç izleyeceğimizi söyleyebiliriz. Stoke City özellikle savunmasıyla dikkat çekiyor. Begoviç gibi çok sağlam bir kalecinin önünde Shawcross, Huth, Woodgate gibi üç sağlam stoper alternatifleri var. Bu yıl takıma gelen Woodgate büyük bir kumardı ancak şu ana dek oldukça başarılı bir performans sergiledi. Oyunu Etherington'ın üzerinden oynayan İngiliz ekibinin hücum hattında Jones ve Fuller var. Son olarak özellikle taç atışlarında Delap ve Shotton'a dikkat etmek gerekir. Bunun geyiği bizim basında oldukça fazla dönecektir.


Son torbadan Maccabi Tel Aviv geldi. Basketbol eşleşmesi olsa çekinirdim. Bugün itibariyle kadrolarında Medunjanin dışında çok da ciddiye alınabilecek bir adam yok. Çoğunluğu İsrailli oyunculardan oluşan kadrodan çok İsrail ile olan siyasi ilişkiler beni düşündürüyor.


Özellikle 3. torbadan gelen Stoke işleri karıştıracaktır. Maccabi grup sonuncusu gibi görünüyor. İlk 3 belli ama nasıl şekillenir kestirmek güç. Özetle: Zor kura.

1 yorum:

SportArc dedi ki...

beşiktaş bu grupta deplasmanlarda tek puan dahi alamaz.evinde 3 te 3 yaparsa ne ala :)