19 Eylül 2011 Pazartesi

Beşiktaş 3-1 Ankaragücü

Galatasaray Samsunspor maçıyla Beşiktaş Ankaragücü maçının arasındaki 7 farkı bulun?


Ankaragücü, bu ligin en zayıf takımlarından biri. Gökçeklerin kendi çaplarındaki Galacticos'u dağıldı ve elde "Michel Salgado" lar, "Pavon" lar kaldı. Onlar da oynamaya değil, oynatmamaya alışmış olunca takım zayıf kalmış. Ziya Doğan gibi "en iyi savunma savunmadır" düsturunu güden bir de hocaları var ki takımın kimyasıyla sonuna kadar uyumlu.


Bu sebeple Ankaragücü maçı referans değildir. Hatta maçın son 10 dakika dönmesi olumsuz referans olabilir. Maccabi maçında atılan 5 gol ve bugünkü kağıt üzerindeki net skor aldatıcı. Beşiktaş iyi değil.


Maccabi maçındaki 5 golün izahı açık. Erken gelen gol İsrail takımının savunmasını açtı ve açılan takımı Beşiktaş harcadı. Beşiktaş, kendinden zayıf ve açık oynayan takımı rahat geçer. Maccabi maçı da buna örnekti.
Bugünkü maçta son 20 25 dakika dışında takım iyi değildi. Bütün maçı bu tempoda götürmesini beklemiyorum ama geri kalan 70 dakikada da biraz daha oturaklı bir takım görüntüsü çizmesi gerekir.


Geçtiğimiz yılın ikinci yarısı duran topta iyi olacak izlenimi vermişti takım. Bu sezon duran toptan çok gol atacak izlenimi veriyor. Keza bugün Sidnei 2 gol bıraktı. Bu önümüzdeki maçlarda da olacaktır. Tabi burda Egemen, Sidnei, Toraman, Sivok gibi hava hakimiyeti iyi oyuncuların yanı sıra Fernandes ve Simao gibi iyi top kesen oyuncuların da varlığı büyük önem taşıyor.


Fernandes için sezonun en iyi transferi demek yanlış olmaz. Oyunu geriden iyi kuruyor ve iyi top çeviriyor. Duran toplardaki faydası da gözardı edilemez. Quaresma ise çok top kaybetse de oyunu canlı tutması sayesinde büyük fayda sağlıyor. Bu yazın en iyi hamlelerinden biri Ekrem Dağ ve çetesini dağıtmaktı ama E17'nin hala takımda oluşu kötü tabi. Beşiktaş'ın en büyük eksiği sağ bek. Forvette bugün Edu fena değildi. Maccabi maçındaki kötü izlenimini bir nebze olsun sildi ama iyi demek için çok maça ihtiyacımız var. Hala aklımda Bebe var. Ayrıca Pektemek ile Edu arasındaki tercihim Pektemek olurdu.


Cenk! Genel olarak çok stresli öğrenci de çok rahat öğrenci de başarılı olamaz. Orta düzey bir stres, bir rahatlık gerekir. Cenk çok rahat ve kendine özgüveni çok fazla. Biraz daha dizginlemeli.


3 gün sonra oynanacak Bursa maçı hem psikolojik olarak hem de Bursa'nın iyi takım olması sebebiyle çok daha zor geçecektir. Guti ve Ernst'in bu maça yetişip yetişmeyeceği önemli. Özellikle Ernst'in en az bir 45 dakika oynayacak konuma gelmesi gerekiyor. Forvette

Hiç yorum yok: