18 Temmuz 2011 Pazartesi

Mendes'in adamı Bebe



Beşiktaş'ın çiçeği burnunda golcüsü Bebe için İngiltere'de ciddi komplo teorileri yazılıyor. Teorilerin içinde Beşiktaş yok. Bebe'nin bugününden ziyade dünü tartışılıyor. Portekizli oyuncunun Man Utd'a gelişi bugün büyük soru işareti.


Öncelikle bunların birer iddia olduğunu belirtmekte fayda var. Ancak altı çok da boş birer iddia değil. Akıllardaki ilk soru Bebe'nin Man Utd'a neden bu kadar yüksek bir bonservis bedeliyle geldiği? 7 milyon Pound için çok değil denebilir ancak Bebe'nin, Guimaraes'e iki kilo patates fiyatına geldiğini ve iki hazırlık maçı oynadıktan sonra İngiliz devine yüksek bonservis bedeliyle transfer olduğunu hatırlatmak gerekir. Sir Alex'in izlemeden aldığı iddia edilen oyuncunun iki hazırlık maçındaki performansı mı büyülemişti İngiliz scoutları ve oyuncuyu Ferguson'a tavsiye eden Queiroz'u? Çok inandırıcı gelmiyor.


Aslında hikayenin herhangi bir yerinde Jorge Mendes'in adı geçmese İngilizler için Hernandez transferinden çok da farklı olmayacak. Ancak Portekizli süper menajerin varlığı suyu bulandırıyor. Üstelik Manchester'ın ödediği paranın sağlam bir yüzdesini Mendes almışken. Mendes, Bebe transferinde cebine 3.5 milyon € koydu. Guimaraes de 5.5 milyon € kazandı.




Mendes ile Fergosun'ın ve David Gil'in arası oldukça iyi. Portekizli, daha önce Ronaldo, Nani ve Anderson'u Old Trafford kapısından içeri sokmuştu. Ronaldo'yu çok iyi paraya sattığı için arkası çok konuşulmadı ama Sporting Lisbon ile Arsenal'in 5.5 milyon Pound'a el sıkıştığı gün, Cristiano 12.24 milyon Pound'a Manchester'a geldi. Getiren Mendes'di. 7 milyon farkla.


Mendes başlı başına bir soru işareti. Çok iyi menajer ama cebini de sağlam doldurtuyor. Ferguson'un bu işin içine ne kadar girdiğini ise yıllar sonra yazacağı otobiyografiden okuyacağız. Son olarak, Bebe'nin Beşiktaş'a kiralanması şaşırtıcı geliyor mu?

Hiç yorum yok: