31 Temmuz 2011 Pazar

2014 Dünya Kupası Eleme Grubu

Daha önümüzde Avrupa Şampiyonası varken ve hala elemeleri devam ederken. 3 yıl sonra gerçekleştirilecek bir turnuvanın kura çekimi insanı heyecanlandırır mı? Turnuva Dünya Kupası ise evet. Hasret kaldığımız Dünya Kupası finallerine gidilecek rota belirlendi. En az bir buçuk yıl sonra oynayacağımız takımlar hakkında şimdiden ahkam kesmek çok doğru olmayacaktır. Hatta 1.5 yıl sonraki Türkiye için de çok net cümleler sarfedemeyiz. Yine de ön bilgi olması açısından rakipleri tanımakta fayda var.



Kuralara ikinci torbadan katılan milli takımımız D grubunda Hollanda, Macaristan, Romanya, Estonya ve Andorra ile eşleşti. Hollanda'yı uzun uzadıya anlatmaya gerek yok. Zaten bir çoğumuz yakından tanıyoruz. Dikkat edilmesi gereken nokta Hollanda'nın eleme performansı. Portakallar, son dönemlerdeki elemelerde muhteşem performans sergiliyorlar. 2012 Avrupa şampiyonası elemelerinde şu anda 6'da 6 ile yola devam ediyorlar. Stekelenburg, Heitinga, van der Wiel, Afellay, Nigel de Jong, Sneijder, Robben, Vaart, Elia ve van Persie gibi bugün formda olan oyuncular, 1.5 yıl sonra da verimli çağlarında olacaklar. Alttan gelen jenerasyondan da bu takıma sağlam destekçiler çıkacaktır. Wijnaldum, Strootman, Luuk de Jong, Wolfswinkel gibi isimler yarının milli takımında görev alacaktır. Özetle, Hollanda için zor rakip diyebiliriz. Birinci torbadan İspanya, İngiltere ve Almanya ile birlikte gelmesini istemeyeceğim 4 takımdan biriydi. Hırvatistan, Norveç ve Yunanistan bize 1.lik şansı da doğururdu.


3. torbadan gelen Macaristan tercih edilebilecek bir ülke. 3. torbanın en zayıf ekiplerinden biriydi. Bu bağlamda şanslı bir kura çektiğimiz söylenebilir. Geçmişte Puskaslı döneminde büyük başarılara imza atan Macarlar son yıllarda büyük turnuvalara katılamıyor. En son 86 Meksika'da boy gösteren Macarlar, 25 yıldır turnuvalardan uzakta. 2012 elemelerinde Hollanda ile aynı gruptalar ve grupta 3. sıradalar. Finallere gitmesi ise zor görünüyor. Kadrolarında tanıdık isimlerin yanı sıra, yetenekli ve Avrupa'da isminden söz ettirme potansiyeline sahip isimler de var. Pijamalı kaleci Kiraly, Samsunsporlu Pal Lazar, EPL tecrübeli kaptan Zoltan Gera, bu sene Anzhi'ye transfer olan Balasz Dzsudzsak, Sampdorialı Koman ve Laczko ile Yunanistan'da top koşturan Nemeth.


4. torbadan gelen Romanya'nın Macaristan'dan çok farklı olduğunu söyleyemeyiz. 90'lardaki altın çağının ardından derin bir sessizliğe bürünen Rumenler, yıllardır büyük turnuvalarda başarılı olamıyor. 2012 elemelerinde de grupta işler hiç de istedikleri gibi gitmiyor. Kadrosu Macaristan'a göre kısmen zengin olsa da, çok iyi bir kadro altyapısının olduğunu söylemek zor. Chivu, Sapunaru, Lobont, Tamas, Stancu ve sorunlu kaptanları Mutu takımın öne çıkan isimleri.


5. torbadan gelen Estonya'nın kolay lokma olmadığının farkına varmamız gerekir. Milli takımımızın kolay rakiplere puan bırakabildiği de hesaba katılırsa, Estonya maçlarına iyi konsantre olunmaması durumunda hiç de beklemediğimiz skorlar alabiliriz. 2012 eleme grubunda 4. sıradalar. Finallere katılmaları çok mümkün görünmüyor ama performanslarının çok kötü olduğunu söyleyemeyiz.


Son torbadan gelen Andorra ise puan almak için gelecek. Sadece bize karşı değil, tüm eleme maçları boyunca amaçları tek puan almak olacaktır. 2012 eleme grubunda 0 puandalar ve puan almaları sürpriz görünüyor. Bizimle oynayacağı maç öncesi kalecisi kasap, ortasahası işçi, forveti kasiyer geyikleri dönecektir.

Hiç yorum yok: