12 Şubat 2011 Cumartesi

Man Utd 2-1 Man City


Man City için şampiyonluk yolunda son trendi. Maç öncesi lider Man Utd'ın 5 puan gerisindeydi ve bir maçı da fazlaydı. Maçın kazanılması durumunda puan farkını ikiye indirecekti ve şampiyonluk ümidini sonraki haftalara taşıyacaktı. Olmadı.

Mancini her ne kadar maçtan önce kazanmak istiyoruz dese de, sahadaki City kazanmaktan çok kaybetmeme üzerine oynuyordu. United'ın tek forvet ve kalabalık ortasahası karşısında, benzer bir strateji ile sahadaydı City. Tevez en uçta, Silva ona yakındı. Takımın dörtlü savunması dışında herkes ortasaha oyuncusuydu. ManU hücum yapmaya çalışan taraf, City ise savunma yapıp hızlı çıkan taraftı. Kalabalık City savunmasını, küçük üçgenlerle açmaya çalıştı Manchester. Mancini'nin ekibi ise alan daraltarak Kırmızı Şeytanlar'a hücum etme şansı vermemeyi deniyordu. Defansın arkasına atılan topu Nani çok iyi kontrol etti ve sonrasında golü yapmakta zorlanmadı. Bu dakikadan sonra City'nin biraz daha baskılı oynayacağını düşünürken, ilk yarının sonlarında ManU 2. golü arıyordu.

İkinci yarıda City biraz daha fazla yüklenmeye başladı. Oyuna Dzeko da girdi ve forveti çiftlediler. Dzeko aynı zamanda cezasahasına şişirilen toplarda da etkili olabilecek bir isimdi. Man City'nin Ferdinand'ın eksiğine rağmen pozisyon vermeyen ManU savunması karşısında biraz şansa ihtiyacı vardı. Dzeko'nun şutunda top dışarı gidecekken, Silva'nın sırtına çarptı ve van der Sar beklemediği yerden gol yedi.

Gol sonrası ManU bir türlü o beklenen baskıyı kuramadı. Man City karşısında oyuna hükmeden taraftı ama rakibin bunaltacak pozisyonları bulamıyordu. Ortasahadaki üstünlüğünü bir adım ileri taşıyamıyordu. City ise ilk yarıya nazaran daha organize geliyordu. Silva'nın önderliğinde topu hücuma çok iyi taşıyordu. Rafael yerine O'Shea'nin oynaması Manchester'ın hücumda bir kişi fazla oynama şansını elinden alıyordu. Nani sağda tek kalıyor, ona Fletcher yardıma geliyordu. Man Utd'ın organize atak üretmekte zorlandığı dakikalarda, Nani'nin sağdan ortasında Rooney enfes bir vuruşla topu ağlara yolladı. Rooney'in bu rövaşata golü sezonun en güzel gollerinder biri olacaktır.

Man Utd ilerleyen dakikalarda skoru korumayı bildi ve Man City'nin şampiyonluk umutlarını Old Trafford çimlerine gömdü. Arsenal'in bugün kazanması durumunda şampiyonluk şansı devam edecektir. Chelsea'nin umutları ise iki ManU maçına bağlı görünüyor. Chelsea, o iki maçtan en az 4 puan çıkaramadığı durumda, Maviler'in şampiyonluk hayalleri bir sonraki yıla kalacaktır.

Hiç yorum yok: