24 Aralık 2010 Cuma

İdeal 11 ve yedekler


Benim kafamdaki ideal onbir bu. Şimdi Simao-Q7-Guti-Almedia garanti yabancılar. Toraman-Ersan-Cenk-Aurelio ise garanti yerliler. Üzülmez İsmail'e göre daha iyi olduğu için o da ideal onbirde yerini almalı. Şimdi sıkıntının oldu yer stoper ve sağ bek mevkileri. Schuster Toraman'ı inatla sağbekte kullanmıyor.Hilbert oraya ne kadar alışsa da ben stoper Sivok sağbek Toraman ikilisini stoper Toraman sağbek Hilbert'e hertürlü tercih ederim.

Yedeklere gelirsek. Hakan/Rüştü ikilisinden biri kesin olacak. Solbekte İsmail olmalı. Sağbek ve sağ kanat için Hilbert mutlaka olmalı.Ortasaha için Necip ve Fernandes olmalı. Hücum için ise yabancı hakkı kalmadığından Bobo tribüne gidip yerine Nobre/Nihat/Ali üçlüsünden ikisi gelmeli.

Yani yedekler: Hakan/Rüştü-İsmail-Hilbert-Necip-Fernandes-Nobre/Nihat/Ali

Eğer Beşiktaş yerli transferi düşünüyorsa sağbek, sol kanat ve forvet mevkileri için birşeyler yapabilir ancak ligdeki şuanki durumda bu transferler pek elzem değil. Sezon sonuna bırakıp daha iyi ve ekonomik transferler yapılabilir.

3 yorum:

baldur dedi ki...

son yıllarda yeni transferle beraber böyle ütopik 11'ler oluşturmak da yeni bir akım oldu. bu 11'i ben sahada görebileceğimizi sanmıyorum. aynen 2 yıldır galatasaray'da sözlüğe her maç öncesi yazılan dizilişlerin hiçbirini maçlarda göremediğimiz gibi.

CDiS dedi ki...

bence, bir kısım insan beğenmese de çok yararlı bir oyuncu olan ekrem dağ'ı unutmuşsun. sağ bek bölgesi için toraman'dan daha iyi bir seçim olur bence..

lamhaltas dedi ki...

takimda sag bek toraman ve ortasaha aurelio tercihleri birbirine baglidir bence. eger stoper ozellikli toraman sag bek oluyorsa ortasahada stoperi gerektiginde 3 leyen aurelionun oynamasi takimi hucum,yerlesim ve dinamizm anlaminda sikintiya sokar. yani ya necip/fernandes ve toraman oynar ya da hilbert/ekrem ve aurelio. dunyadaki ornekleri boyledir.