6 Aralık 2010 Pazartesi

Gulf Cup


Gulf Cup, Ortadoğu ve Arap ülkelerinin iştirak ettikleri, 68 yaz olimpiyatlarının gazıyla başlamış bir turnuvadır. Futbolun yanı sıra basketbol, voleybol ve hentbol müsabakaları da olmaktadır.

Özellikle iştirak ettikleri yazdım çünkü öyle aman aman bir turnuva değil. 8 takım katılıyor. 4'erli iki grup ve sonrasında yarı final ve final maçları. Bu sene 22 Kasımda başlayan turnuva 4 Aralıkta sona erdi.

Turnuva 2 yılda bir düzenlenmesi gereken bir organizasyon ama Ortadoğu'nun meçhul durumu nedeniyle pek de 2 yılda bir düzenleniyor gibi görünmüyor. Mesela bundan önceki turnuva geçtiğimiz yıl, ondan önce 2007 ve ondan da önce sırasıyla 2002,2003 ve 2004'te düzenlenmiş. Belli ki kafalarına ne zaman eserse "Hacılar turnuva mı düzenlesek bu yıl?" deyip düzenliyorlar.

Bu sene Yemen'de düzenlenen turnuvayı finalde Suudi Arabistan'ı uzatmalarda yenen Kuveyt kazanmış. Zaten Kuveyt 10 şampiyonlukla turnuvanın zirvesinde, onu 3 şampiyonlukla Irak ve Suudi Arabistan izliyor.

Bir sonraki turnuva 2013'te Irak'ta oynanacak. Ortadoğu'da küçük bir emirlik kurup, katılsak mı turnuvaya? Hiç yoktan bir kupamız olur.

Hiç yorum yok: