24 Temmuz 2010 Cumartesi

Juve'ye her daim bir Cannavaro


Fabio ve Paolo Cannavaro kardeşler... Futbol camiasının en başarılı kardeşlerinden. Napoli'nin çocuklarını memleketlerinin takımı bir araya getirmek istemiş ama becerememişti. Napoli, büyük kardeşi 95 yılında kaybettikten sonra bir daha o topraklara döndüremedi. 98 yılında İtalyan futboluna sundukları küçük kardeş Paolo'yu ise 1 yıl sonra ellerinde kaçırdılar ve sonrasında 2006'da tekrar takıma kattılar.

İlginçtir iki kardeşin beraber top koşturduğu yer memleketleri Napoli değil Parma. 99'dan 2001'e kadar birlikte Parma formasını terlettiler. Sonrasında Fabio, Inter, Juventus, Real Madrid forması giyip, Milli takımın değişmez ismi ve kaptanı olurken; Paolo Parma'daki bir kaç sezonun ardında Napoli'ye döndü. Üstelik milli takım konusunda da hiçbir zaman abisi kadar şanslı olamadı...

Devran döndü artık. Fabio Cannavaro ilerlemiş yaşının da etkisiyle bu sezon Juve'den ayrıldı ve Qatar'a gitti. Kardeşi Paolo ise Juve'nin transfer listesinde. Napoli kulübüyle anlaşmanın yollarını arıyor siyah-beyazlılar. Zira Paolo cephesinde işlem tamam gibi. Bonservis olarak 4 milyon € konuşuluyor. Paolo'yu Napoli'den koparacak şeyin para olduğunu düşünüyorum. Maaşına zam istiyor İtalyan. Napoli tarafı ise bu konuda oldukça sert: "Eğer çok para istiyorsa, abisinin yanına Qatar'a gitsin!"

Hiç yorum yok: