1 Şubat 2010 Pazartesi

Hacettepe Üniversitesi Spor Kulübü


Hafta sonu Ankara'daydım. Bu fırsatı değerlendirip, İTÜ'nün de yer aldığı TB2L'de oynanan Hacettepe Üniversitesi ve orman Gençlikspor maçına gideyim dedim. Abimizin de Üniversitesi olduğu için Hacettepeliler'in tirbününde yerimi aldım. Zaten maç ta Hacettepe Üniversitesi'nin Sıhhiye Yerleşkesinde yeni yapılan spor salonundaydı. Hacettepe Üniversitesi TB2L'ye çıkan takımın hedeflerini çok net bir şekilde 1.lig olarak belirlediği zaten salondan belli. Kulübün bunun gibi sevimli ve yepisyeni bir salonu olması onlar için büyük avantaj sağlıyor. Taraftarlar ile içiçeler. Diğer yandan İTÜ Ayazağa Spor Salonu'nun ufağını düşünün işte orası bu salon. Neyse salondan girdik takımdan bahsedelim biraz.

Takımda abilik görevini Kemal Tunçeri'ye vermişler. Bu maçta sakat olduğu için oynamadı gerçi ama takımda 100 sayı barajını aşan 5 topçudan biri de o. Takımın rakiplerine göre asist açısından büyük üstünlükleri mevcut. İstatistikler zaten açıklıyor her şeyi ama takımın guardlarının diğer takımlara göre üstün olduğu aşikar. Berent Kavaklıoğlu'nun her ne kadar daha genç olsa da diğerlerine göre tecrübeli olması, pota altında yine 1.lig tecrübesi olan Melih Yavşaner'in olması ve en önemli artılarının olduğunu düşündüğüm Özgür Adıgüzel'in takıma transfer olması. Yaşına rağmen takıma herkesden çok faydası olduğunu ve olacağını düşünüyorum. Bilindiği üzere TB2L'de tek yabancı oynatma hakkı da veriliyor takımlara. Hacettepe Üniversitesi Spor Kulübü'nde ise atletik bir Amerikalı olan Jermaine Thomas Dearman oynuyor. Kendisi takımın en skorer oyuncusu şu anda. J.D. diye sesleniyorlar ve gayet sempatik biri olduğunu maçtan sonra Hacettepe kızları ile yaptığı dans ile anlamış olduk. Bu arada Hacettepeli kızlara da bir alkış gönderilim buradan, 3 kişiler ama Efes kızlarına taş çıkartırlar, TEBRİKLER!

Antrenörleri Naci Özonay ile yıllardan gelen birliktelik ve Yardımcıları TED Kolejlilerden tanıdığımız Dr.Alp Bayramoğlu ve Burak Gören ile iyi bir sinerji oluşturmuş takım.

H.Ü.'nün özellikle takım oyunu konusunda bir bütün olduklarını, yardımlaşma ve oyun anlayışı olarak ileri seviyede olmalarıyla bu sezon 1.lig hedeflerine kolaylıkla ulaşacaklarından şüphem yok. Gruplarında an itibariyle 1. olmalarına rağmen play-off turunda daha çok konsantre olmaları gerekecek gibi.

Hiç yorum yok: