16 Ağustos 2008 Cumartesi

Del Piero Juventus'tur...


Avusturya ile oynanacak hazırlık maçı öncesi Lippi'nin 20 kişilik kadrosu:

Goalkeepers: Amelia, Buffon
Defenders: Barzagli, Bonera, Cassetti, Chiellini, Dossena, Grosso, Zambrotta
Midfielders: Aquilani, Camoranesi, De Rossi, Gattuso, Palombo, Perrotta, Pirlo
Forwards: Del Piero, Di Natale, Gilardino, Iaquinta.


Yeni hoca Lippi ile Massimiliano Nerozzi uzun bir röportaj yapmış. Lippi A'dan Z'ye herşeyi yanıtlamış.

Röportaj elbette ki 4 yıl önceki kadroyla şimdiki arasında ne fark var ile başlamış.Lippi'nin cevap çok keskin olmuş. "Şampiyonada hayal kırıklığı yaşamış bir takım aldım, onları tekrar Dünya Şampiyonu formatına sokacağım."

Kadronun değişeceğini ve 6-8 yeni oyuncunun kadroya dahil olacağını söylemiş. Giovinco Montolivo, Acquafresca ve Motta'dan bahsetmiş. Balotelli sorusuna da; "18-40 yaş arası herkes milli takımda oynayabilir" cevabını vermiş.

2004'te "En aç takım şampiyon olacaktır." sözünün hatırlatılması ve takımınız bu kupayı 2 yıl önce kazandı; bir sonraki turnuvada hala aç olacaklar mı? sorusuna da..."Onlar sadece yetenekli değil aynı zamanda zekiler; bu kupanın nasıl kazanılacağını bilirler" cevabını vermiş.

Röportajın sonunda konu elbette Juve'ye gelmiş. Juve'nin azimli bir takım olduğunu Şampiyonlar Ligi'ne ait bir takım olduğunu söylemiş. Kadroya dahil ettiği Iaquinta için faydalı tanımlaması yaparken Del Piero için. "DelPiero Juventus'tur" demiş ve kadroya daha fazla Juve'li alacağını söylemiş.

Ropörtajı bir kenara bırakıp; Lippi'nin ağzında purosu Delpiero Juventus'tur dediğini duymak isterdim...

Hiç yorum yok: