16 Haziran 2013 Pazar

Newcastle'da reklam krizi

 
Bundan bir kaç yıl önce Kanoute'nin "888.com" logolu Sevilla formasını giymeyi kabul etmediğini hatırlarız. Malili oyuncu müslüman olduğunu ve bir bahis sitesinin reklamını taşımak istemediğini söylemişti. Daha sonra şirket, Kanoute'nin formayı giymesi karşılığnda İslami kuruluşlara yardım edeceğini söylemiş ve Afrikalı oyuncuyu ikna etmişti.
 
Bunun benzerini bugünlerde Newcastle yaşıyor. İngiliz ekibi için durum biraz daha sıkıntılı. Zira ikna edilmesi gereken oyuncu sayısı birden fazla. Newcastle, gelecek sezondan itibaren "Wonga.com" sitesini formasında taşıyacak ancak daha sezon başlamadan fotoğraf çekimlerinde sorunlar başladı. Müslüman oyuncu Papiss Cisse, bir faiz kuruluşunun sitesini üzerinde taşımak istemediğini belirtti. İkinci dalga Tiote ile geldi. Massaido Haidara, Hatem Ben Arfa ve Moussa Sissoko'nun da benzer tepki göstermesi bekleniyor.
 
Durum şu aşamada çözümsüz görünüyor. Bir tarafta yapılan anlaşma ve diğer tarafta ikna edilmek zorunda olan 5 futbolcu. İşleri gerçekten çok zor.
 
City, gel kardeşim biz müslümanız, bizde olmaz öyle faiz, haram diyerek kapıyı açar mı?

Hiç yorum yok: