9 Haziran 2013 Pazar

Lewandowski İngiltere Yolcusu

 
Bayern Münih'in Almanya'da enteresan bir gücü var. Bundesliga'yı daha yakından takip edenler arka planda yatan sebebi mutlaka daha iyi analiz edecektir ama dışarıdan görünen tepede bir Bayern ve dönem dönem onunla mücadele eden diğer takımlar.

Şampiyon olma ihtimali, şampiyonluk mücadelesi bir kenara Alman futbolunda Bayern'in gücü bir başka. Ülkemizde bir büyük kulüp ile özdeşleşen bir oyuncuyu başka bir büyük kulübün alması pek kolay olmaz. Örnekleri vardır ama hiç bir zaman tek taraflı değildir. Almanya'da durum biraz farklı. Götze, takımı Şampiyonlar Ligi finali oynarken ezeli rakibe gidebiliyor. Bayern'in ligin iyilerini almasına alışmıştık zaten ama bu kadar güçlü durumdayken ciddi bir rakibinin takımla özdeşleşen oyuncusunu alabilmesi tuhaf.

Tek hedef Götze değildi. Lewandowski de bir diğer hedefti. Elinde Mandzukic ve Gomez varken onu alması ne kadar doğru tartışılır ama kolaylıkla alabiliyor olması enteresan. Ya da cümleyi şöyle bitirmeliyiz: "Enteresandı".

Dortmund cephesinden beklenmeyen bir haber geldi. Hem başkan, hem de CEO benzer açıklamalar yaptılar. Lewa, bu yıl kesinlikle Bayern'e gitmeyecek. Dortmund'ın Götze'den sonra Lewa'yı da kaptırması çok can sıkardı. En iyi oyuncularından ikisinin ezeli rakibine gitmesi kadar kötü bir şey olamaz sanırım. Dortmund yönetimi konu hakkımda Lewa ve menajerini de bilgilendirdiklerini söylediler.

Şimdi işin rengi biraz değişti tabi. Lewa'nın Bayern'e gitmemesi demek kulüpte kalması anlamına gelmiyor. İngilizler hemen kapıya geldiler. Chelsea ve Manchester United fırsat kolluyor. Şansları epey de arttı. Mourinho, forvet arıyordu. Adayları Hulk, Cavani ve Jovetic'ti ama Jose'nin Lewa'ya da çok sıcak bakacağı kesin. Chelsea için müthiş bir transfer olur. Lukaku ve Ba ile beraber gol sorununu kökünden çözer.

Diğer talipli ise ManU. Polonyalı'nın şu anda dünyanın en iyi forvetlerinden biri olduğu gerçek ama Manchester'ın öncelikli ihtiyacı olup olmadığı tartışılır. Rooney'in gitme ihtimali olduğu için onu bir kenara bırakırsak, Robin van Persie ve underrated Hernandez varken forvet peşinde olmaları ilginç. Stoper ve ortasahanın çok daha acil oyuncuya ihtiyacı var. Oralara zaten adam alınacaksa bu transfer makul ama limitli bir paradan söz ediyorsak ve bu transfer o bölgeleri etkileyecekse gereksiz.

Hiç yorum yok: