30 Haziran 2013 Pazar

City Cardozo'nun Peşinde

 
Manchester City her ne kadar oturmuş bir takım olmaya başlasa da, yakın zamanda kabuk değiştiren ve başkalaşan bir takım olmanın sıkıntısını bugün hala yaşıyor.
 
Arap patronlar llk günlerinde de, bugün de oyuncuları takımına katabilmek için değerinin üzerinde para ödemek zorunda kaldı. Örneğin Robinho için Real'den City'e gelmek kariyer açısından bir adım geri gitmekti. Bu eri gidişi kabullenmesi için onu ikna edecek bir yol gerekiyordu. Bu da maaştı. Robinho için hem bonservis olarak, hem de maaş olarak ederinden fazla ödendi. Benzer şeyler o günlerde transfer edilen hemen hemen tüm bu tip oyuncular için geçerliydi.
 
Durum böyle olunca piyasada City parası diye anılır bir bonservis ve maaş çıtası oluyor. Misal bugün Muniain'i Napoli istese Bilbao belki 20 milyon €'luk bir teklife sıcak bakacak ama City istediği zaman 30'dan açacak kapıyı. Benzer şey oyuncu için de geçerli. Napoli'de yılda 2 milyon €'yu kabul edebilirken, City'den 3 milyon € isteyecek.
 
Bu bakımdan Manchester City'nin yönetimi muadillerine göre bir nebze daha zor. Benzer bir sıkıntı da şişmiş kadroda. Eldeki her oyuncu kolaylıkla elden çıkarılamıyor. Kalitesinden dolayı değil elbette. Yüksek maaşı sebebiyle. Vakti zamanında ikna etmek için verilen paralar bugün yük olabiliyor. Santa Cruz, takım ilk kurulduğu zamanlar önemli bir oyuncuydu ama Dzeko Agüero ayarına geçildiğinde kalitesi aşağıda kaldı. Elden de kolay çıkarılamadı çünkü maaşı çok yüksekti ve onu ödeyebilecek takım çok azdı.
 
Pellegrini bu bağlamda zor bir işi devraldı. Şilili hocanın elinde 3 sağlam forvet vardı. Tevez başka bir sebepten takımdan ayrıldı. Elde kalan oyuncular Dzeko ve Agüero. Şimdi üçüncü bir forvet arayışındalar ve belli bir kalitenin altında olsun istemiyorlar. Alternatiflerden biri Cavani'ydi. 60 milyona yakın bir bonservis talep edildiğinden Şilili çok sıcak bakmıyor. 10 miyon civarında bir paraya giden Tevez ve onunla aşağı yukarı aynı kalibrede 60 milyonluk Cavani anlamsız bir transfer olur.
 
Pellegrini'nin yeni adayı Fenerbahçe'nin  de gündeminde olan Cardozo. Hocasıyla yaşadığı problemler yüzünden ayrılacak olan Paraguaylı için City devrede. Üçüncü forvet için de fena aday sayılmaz. City'nin ödeyeceği bonservis de, maaş da isteyen diğer kulüplere göre daha iyi olacaktır. Paraguaylı çoğunlukla hocasının yanında oturacak olmasına rağmen ideal bir forvet adayı görünüyor. Cardozo'nun olmaması durumunda ise radarda Osvaldo, Ngredo ve Gomez var.

Hiç yorum yok: