9 Ocak 2013 Çarşamba

Fellaini mavi mi, kırmızı mı?

Marouane Fellaini bugün Everton'ın en iyi oyuncusu. Moyes'a, bir oyuncuyu sakatlık ve cezadan koruma hakkı verilse şüphesiz seçeceği için Fellaini olacaktır. Everton'ın son yıllardaki en pahalı transferlerinden. Alındığında pahalı olduğu için bir nebze de olsa tepki vardı ama Liverpool ekibindeki performansı tüm eleştirilere karşı hocayı haklı çıkardı.

Bundan önceki dönemde savunmasıyla dikkat çeken Fellaini, bu sezon müthiş bir sıçrama yaparak takımına hücumda da ciddi bir destek vermeye başladı. Öyle ki, bugün takımın en golcü ismi.

Chelsea'nin transfer listesindeydi ve Maviler devre arasında işi bitirmek istiyordu. Bugün onlara bir rakip daha belirdi. Sir Alex Ferguson, Belçikalı yıldızı ortasahaya monte etmek istiyor. Söz konusu para ise 22 milyon £. Demba Ba'da olduğu gibi Fellaini'de de sözleşme feshetme bedeli var ve bu ücretin de yaklaşık 22 milyon £ civarında olduğu sanılıyor.

Bu para Fellaini için çok değil. Muhtemel bir transferde, Belçikalı'nın yıllık ücretinin de 4 milyon £ civarında olması bekleniyor. Chelsea ile Manchester'ın önerdikler ya da önermeyi planladıkları para bu civarda.

Manchester'ın bir diğer opsiyonu ise sözleşmesi biten Lampard gibi duruyor. Sir Alex, bu transfere de soğuk bakmıyor.

Hiç yorum yok: