3 Ocak 2013 Perşembe

EPL'nin golcüleri

 
İngiltere'de 21 hafta geride kalırken, İngilizler yaklaşık 10 günlük ara verdiler. 10 gün önce başlayan ve her takımın 4 maç yaptığı süreç sonunda takımlar dinlenmeyi hak ediyor. Dinlenebileceklerinden emin değilim zira kupa maçları var ama en azından hocalar bazılarını dinlendirecektir.

Geride kalan 21 haftanın golcülerine bir bakış atalım. Ligin ilk yarısını "kral" yine zirvede tamamladı. Robin'in forması değişti ama kendisi değişmedi. Hollandalı 16 golle ilk yarının en golcüsü oldu. van Persie'nin 16 golünün 9'u deplasman maçlarında. RVP için en dikkat çekici isatistik ise atılan 16 golün 6'sının son 15'te atılmış olması. Belli ki son 15'e girilirken Robin alev alıyor. Diğer enteresan taraf ise 46 ile 75 arası gol sayısı: 1

Robin'in ardından en golcü ikinci oyuncu, son hafta attığı 2 golle Suarez. Uruguaylı'nın gol sayısı 15. O da van Persie gibi deplasman severlerden. Liverpool'lu deplasmanlarda 8 gol bulmuş. Gol dağılımı ise van Persie'ye göre daha dengeli. Devre sonları biraz sakinleşiyor ama maç içinde canavar.

Gol krallığında 3. sırayı iki oyuncu paylaşıyor. Swansea'nin yeni yıldızı Michu ve Newcastle formasıyla 13 gole ulaşan Ba. Michu, penaltısız 13 gole imza atarken bu gollerin 8'ini kendi seyircisi önünde attı. Ba ise tek penaltı golüyle burada. O içeride 7, dışarıda 6 gol bulmuş.

BunlarıTottenham'ın golcüleri izliyor. 10 gol Defoe ve 9 gol Bale. İkisi de penaltısız temiz gelmiş. Diğer taraftan yine ikisi de deplasman seviyor. Bu oyuncuları 9 golle City'nin az şans bulan ama çok iyi değerlendiren forveti Dzeko izliyor. Onun da gol sayısı 9. Dzeko da, Persie gibi son 15 severlerden. Son 15'te 4 golü var.

8 gollü oyuncular ise Fletcher, Lambert, Hernandez, Agüero, Fellaini ve Walcott. Hernandez'in 8 golün 6'sı son yarım saatte. Fletcher'ın ise bu bölümde tek golü dahi yok.

Hiç yorum yok: