30 Kasım 2010 Salı

Soykırım!


Ben böyle bir derbi hayatımda görmedim. Barcelona Hitler'in yaptığını yapıp resmen Real'in kökünü kazımaya çalıştı. Allahtan maç 90 dakikaydı.

Öncelikle Mourinho'nun sahaya sürdüğü onbir doğru bir onbir değildi. Dünya kupasında Almanların Khedira, Mesut ve Schweinsteiger üçlüsünün İniesta, Xavi ve Busquets'e karşı nasıl ezildiğini unutmuş sanırım Mou. Schweinsteiger yerindeki Xabi de farzla bir sertlik katacak oyuncu değil. Ancak bunun bir eleme maçından ziyade lig maçı olması ve üstelik son haftalarda olunmamasından ve Real'in haftalardır kazanan takımını bozmamak için Mou aynı onbirle devam etti. Telafisi olmayan bir maç değil tabi ki ama sonuçlarıda çok kırıcı oldu.

Ancak Barcelona'da dün Pep ile birlikteki zamanlarının en iyi futbolunu oynadı. Yani Hiddink de gelip Mourinho'ya yardım etse ve ellerinde Barcelona dışındaki tüm oyuncu havuzu olsada yine barca bu oyunla kazanırdı sanki.

Real de kimseyi ayırmadan herkes kötüydü demek istiyorum ancak savunma ve artık bir el classico klasiği olmaya başlayan kötü casillas sonucun bu noktaya gelmesinde önemli bir faktördü. Ayrıca cüceler takım barca'ya karşı hava toplarında etkili birçok oyuncusu olan Real'in kornerleri bu kadar kötü kullanması da büyük bir avantaj sağladı barca'ya.

Şimdi biraz da çirkinikler hakkında konuşalım. Pep'in Ronaldo'ya karşı 2-0 galipken yaptığı hareketi Levante'nin hocası bile yapmaz. Ronaldo'nun yaptığı belki yanlıştı ancak proveke edeni unutmamak lazım. Pep de sütten çıkan ak kaşık değil demek ki. Bu arada o pozisyonda kalesinden deli dana gibi kopup gelen Valdez'de geçen sene Mourinho Nou Camp da sevinirken onu ittirmemiş miydi ?

Messi'nin yaptığı artistliğide es geçmemek lazım. Busquets'den öğreniyor sanırıım bunları

Ramos'un yaptığı da tam bir kendi kurtarma ve kahraman olma çabası. Puyol'a yaptığı da çok çirkin. Barça'lı bir oyuncunun aynısını Casillas'a yapmasını nasıl karşılardı acaba ?

Hiç yorum yok: