4 Ocak 2010 Pazartesi

Yahşi Waşi


Sezon başlamadan önce Wizards için beklentilerim yüksekti. Playofflara 5. sıradan girebileceklerini düşünüyordum. Arenas-Butler-Jamison yıldız üçlüsünün yanında Mike Miller-Andray Blatche-Brendan Haywood-Fabricio Oberto-DeShawn Stevenson gibi görev adamları ve Randy Foye-Javaris Crittenton-Nick Young gibi yüksek potansiyelli oyuncularla son derece derin ve kaliteli bir kadroya sahipler. Ancak bu kadro kalitesini hiçbir şekilde sahaya yansıtamadılar ne yazık ki. İşler çok karıştı ve takım takas dedikodularının bir numaralı adresi haline geldi. Kendileride takas yapmayı düşündüklerini açıkladılar sonunda.


İşler kötü gidebilir ancak son haberlere göre iki oyuncunun (Arenas ve Javaris) birbirlerine silah çekmesi iddiası akıl alır gibi değil. Şimdi bu haberi ilk yapan kişi New York Post'tan Peter Vecsey. Kendisi güvenilir bir kaynak değil. Zamanında çok balon haberlerini gördük ancak böyle bir iddiayı kafasından uydurmuşsa o zaman adilik konusunda acayip bir seviyeye çıkmıştır.

Ancak daha sonraki günlerde olayın detaylandırılması ve birçok kaynaktan yayılması olayın gerçek olduğu şüphelerini arttırıyor. Marc Stein'ın konu hakkındaki ayrıntılı bilgi vermeside olayın gerçekliği hakkında önemli bir boyut. Stein'ın anlattığına göre; Arenas Javaris'in soyunma odasındaki dolabının yanındaki sandalyeye 3 tane silah koyuyor ve birini seçmesini istiyor. Javaris'de zaten benim kendi silahım var diyor.

İki tarafta olayı yalanlıyorlar ancak konu hakkında bir soruşturma açılacak ve Washington gibi silah konusunda son derece katı olan bir bölgede oyuncuların hapse girme ihtimalleri hiçte düşük değil. Ayrıca kontratının içeriğini tam bilmemekle birlikte Wizards Arenas'ın kontratını iptal etme hakkını elde edebilir.

Hiç yorum yok: