21 Ağustos 2009 Cuma

Sabri ile Milan aynı cümlede


Milan, Bonera, Oddo ve Zambrotta'nın alternatif olabileceği bir bölgeye oyuncu arıyor. Diğer bölgeleri kusursuz olur sağ bekini güçlendirmek ister anlarım ama hücum hattı bu kadar zayıflamışken, Kaka'nın boşluğunu nasıl dordururum diye düşünmek yerine istenmeyen adam haline getirilen Oddo'nun mevkisine oyuncu bakmayı anlamam...

Türk basınına göre bu boşluğu dolduracak isim belli. Kendi boşluğunu bile doldurmaktan aciz Sabri Sarıoğlu. Milan için yazılmış çizilmiş. Milan'ın scoutları onu izleyecekmiş. Milan böyle bir hata yapar mı bilmiyorum. İzleme hatası yapabilir ama daha fazlasını asla. İzlerse bir şey kaybeder mi peki? Asla. Sabri izlenir, Arda beğenilir...

Sabri'yi sağ bekte yalnız bırakıp transferin gerçek yüzüne gelelim. Milan, Lazio'nun genç sağ beki Lorenzo De Silvestri'nin peşinde. Genç oyuncuyu Lazio'dan koparmak zor olmaz diye düşünüyorum. Zamanında Nesta'yı, Nedved'i, Veron'u, Crespo'yu veren Lazio, De Silvestri'nin üstüne bir de Pandev'i önerir. Onlar için önemli olan gelecek paradır...Bu arada Pandev demişken. Kaka'nın boşluğu dolmaz ama Pandev de hiç yoktan iyidir. Neden olmasın?

Leonardo, Oddo'yu gelecek yıl takımda istemiyor ve kiralama ya da satma çabasındalar. Yapılacak transfer de biraz Oddo'nun durumuna bağlı. Milan, Sabri'yi değil de; Galatasaray, Oddo'yu alsa daha büyük iş yapmış olur..

8 yorum:

Adsız dedi ki...

Sabri bizi kanser ediyor ama Oddo da sağ beke Uğur'dan daha fazla katkı yapamaz bence. Zaten Uğur'a emanet edilecek orası, bir sorun çıkmazsa.

el ingenioso hidalgo don quijote de la mancha dedi ki...

Sabri ilk zamanlarında yeni Nihat olarak görülüyordu aslında kötü oyuncu değil ama sağ bek hiç değil
uzaktan şutlarını, ortalarını hiç geliştiremedi altyapıdan yeni çıktığında daha iyi şut atıyordu bence...

YK dedi ki...

Sabri için neler söylenmedi ki, yeni Nihat, yeni Emre...
Elbette sağ kanat orijinli bir oyuncuyu sağ bekte oynatırsanız çok verim alamazsınız ama Sabri yıllardır sağ bekte oynuyor. Artık sağ bek oldu. E hala orada oynayamıyorsa bi zahmet hocaya desin, hocam ben sağ bek oynayamıyorum...
Arada dengeli şutşarı olmuyor değil, onlardan klip yapsan Barcelona gelir ister ama güzel şutlarının 10 katını da kaçırıyor..

Emre Bozkurt dedi ki...

Bence sabri o kadarda kötü bir futbolcu değil nitekim milli formayı giyiyor antipatik olması işini kötü yaptığı anlamına gelmes..

YK dedi ki...

Milli formayı kimler giymiyor ki..Bence Milli formayı giymek için GS forması giymek yeteli olabiliyor bazen.
Sabri'ye gelince. Daha ne kadar kötü olabilir? Bilemiyorum..
Beğeniyor olabilirsin, saygı duyuyorum yorumuna...
Selamlar.

Adsız dedi ki...

Milli formayı giymek için Fenerbahçe forması giymek de çoğu zaman yeterli oluyor (Uğur Boral, Kazım, Önder Turacı, Deniz Barış vs.). Fatih Terim'in saplantılı olduğu doğru ama bu saplantısı Galatasaray'dan yana değil. İyi ki de değil. Yoksa o zaman dilinizden nasıl kurtulurdu bu adam bilemiyorum. Ümit Karan'ı en iyi döneminde milli takıma çağırmadı bu adam, demek ki o forma her zaman yetmiyor oynamak için milli takımda.

YK dedi ki...

Fenerbahçe açısından durumun öyle olduğunu pek söyleyemeyeceğim. Kazım gelmeden önce de çağırılıyordu. Ama her ne kadar bir dönem iyi oynuyor olsa da Deniz örneği kabul edilebilir. Beşiktaş'tan da örnekler yok değil (Gökhan Zan). Ama GS konusunda durum daha farklı. Sonrasında çok iyi bir futbolcu olmuş olsa bile Arda daha tabiri caizse yeni yetmeyken milli takıma alınıyordu; oysa 16 yaşından beri Bundesliga'nın tozunu yutan Nuri kapısından geçemiyordu bu takımın.
Fatih hoca'nın GS'lı oluşu buna etkendir elbette. Sarp için çok erken mesela. Daha 2 maç oynadı.Bu iki maçla değerlendirmemek gerekir. Örneğin geçen sene Ekrem Dağ çok formdaydı ama alınmadı milli takıma, sonra Avusturya aldı. Serdar Kurtuluş bir dönem banko oynuyordu ama alınmıyordu. Beşiktaş cephesinden örnekler çoğaltılabilir.

Emre Bozkurt dedi ki...

aynı şey beşiktaş içinde geçerli ismail gaziantepsporda beşiktaş doynadığının daha iyisini oynuyordu ama çağrılmıyordu ne zamn beşiktaşa geldi o zaman milli takımlara seçilmeye başadı..