18 Şubat 2013 Pazartesi

Kırmızı Alarm: Sergio Ramos

 
La Liga'da bu hafta oynanan Real Madrid - Rayo Vallecano mücadelesinde Ramos tek başına maça damga vuran isim oldu. İlk gol Morata'dan geldi, sonra Rramos 2-0 yaptı. 5 dakika sonra Ramos sarı kart gördü, üzerinen 1 dakika geçmeden ikinci sarıyı gördü ve kırmızı kart ile oyun dışında kaldı. Bu olayın üzerinden 10 dakika geçmemişti ki Jose Mourinho önlem pakaeti olarak ilk golü atan Morata'yı çıkarıp Albiol'ü savunmaya aldı. Maçın özeti bu...

Sergio Ramos 1 dakika içinde iki sarı kart görerek bu ülke sınırlarında sadece Batuhan'ın kırabileceği, zor bir rekora da imza atmış oldu. Üstelik bu kartların sonunda gördüğü kırmızı ile de adını Real Madrid tarihine yazdırmayı başardı. İspanyon oyuncu, kulüp tarihinin en fazla kırmızı kart gören oyuncusu artık. Bununla birlikte kart sayısı 12 oldu.

Geçtiğimiz yıl 11. kartını görerek, formasını giydiği Hierro'yu geride bırakmıştı. Üstelik 26 yaşındaki oyuncu, eski kaptandan 264 maç daha az oynayarak bu rekoru elinden almıştı. Durmak yok, yola devam ediyor Ramos. 12. kartıyla artık hedefi İspanya rekoru. Şu anda rekora Carboni, Marchena ve Luccin'in de aralarında bulunduğu 12 kartlı 9 oyuncudan biri. Tek kırmızı daha gelirse artık rekorun tek sahibi olacak.

İşin enteresan tarafı da 99 kez milli takım formasını giyen Ramos'un, İspanya forması altında hiç kırmızı kart görmemiş olması.

Hiç yorum yok: