9 Şubat 2013 Cumartesi

Kagawa'nın Dönüşü

 
Manchester United'ın bu sezon başında yaptığı transferlerden biri de Shinji Kagawa'ydı. Japon oyuncu Dortmund'dan koparabildiği tek yıldızdı. Sir Alex Hummels ve Lewandowski'ye de kırmızı ormayı giydirmek istemişti ama Klopp bu transferlere izin vermemişti. Japon oyuncunun kopuşunda da sözleşmesinin bitmek üzere olması etkiliydi.

Kagawa'nın Manchester'ın oyun sistemine uygun olup olmadığı çok tartışıldı. Scholes'un bölgesi için fazla hücumcu, Rooney'in bölgesi için de daha savunmacıydı. Kagawa'nın Dortmund'daki rolünün Manchester'da karşılığı yoktu. Ancak oyuncuları bambaşka oyunculara dönüştüren hoca oradaydı: Sir Alex.

Kagawa ilk geldiği zamanlar Ferguson'un sahadaki 11'inde yer buldu. Sarı siyah forma altında yaptıklarını yapamıyordu ama dişlilerden biri olarak sırıtmıyordu. Sakatlanıncaya kadar da çoğunlukla 11'de yer buldu. Ancak sakatlık onu kadrodan uzaklaştırdı.

Shinji sakatlıktan kurtuldu ancak eski formundan uzak. Japon oyuncu da bunun farkında. Kulübün resmi internet sitesine yaptığı açıklamada son zamanlardaki formundan memnun olmadığını kendisi de söylüyor. Sakatlık öncesi formuna kavuşamdığını ancak ileride kavuşacağını belirtiyor. Bugünden sonra da çalışmaya devam edeceğini ve kaybettiklerini tekrar kazanacağını ekliyor.

Kagawa gelecekten umutlu. Aslında taraftar da umutlu. Kadro derinliği açısından Japon oyuncu değerli bir eleman. Sir Alex onun etinden sütünden faydalanacaktır.

Hiç yorum yok: