11 Aralık 2011 Pazar

Beşiktaş 1-1 İBB

Manisaspor galibiyetiyle seri 3 maça çıkarılmıştı, haftalar sonra 4 maçlık seri için rakip zorlu İBB'ydi. Şu an Galatasaray ya da Fenerbahçe için yazıyor olsam bu yazıyı, "zorlu İBB" demezdim. Hatta Eskişehirspor, Bursaspor için de demezdim. Ligin sıradan maçlarından olması gereken maç, Beşiktaş için en sıkıntılı maçlardan biri haline geliyor. Bu hafta da durum değişmedi. Şeytanın baçağı yine kırılamadı.


Quaresma'nın yokluğunda Pektemek kanada çekilmiş, Almeida forvete geçmişti. Veli'nin ortasahaya yardım ettiği düşünüldüğünde, pozisyon üretmek için elde Fernandes ve tek kanat kalıyordu. Quaresna oyun kurucu kanat oyuncusu ve pozisyon üretebiliyor ancak Pektemek ile bunu yapmak zor. Zira golcü oyuncu takımda kanat forvet olarak oynuyor.


Pozisyon için Fernandes'e bakan bir Beşiktaş vardı sahada. Savunma anlamında sıkıntı çıkarabilecek Webo ve Doka'dan sadece Doka sahadaydı. Bu anlamda Beşiktaş şanslıydı. Her iki takımda hucümü aynı kanattan şekillendiriyordu. Belediye Doka'nın oynadığı sol kanadı kullanırken, Beşiktaş Hilbert'e de güvenerek sağdan daha sık geliyordu.


İlk yarıda karşılıklı pozisyonlar oldu. Cenk biri çok net üç gol pozisyonunda rakibe geçit vermedi. Diğer taraftan Beşiktaş Almeida ve Egemen ile ciddi pozisyonları harcadı. Ortasahada ikisi de birbirine üstünlük sağlayamıyor ve hücuma iyi çıkıyorlardı. Tabi 3. bölgede çok verimli oldukları söylenemez.

Beşiktaş'ın ikinci yarıya Almeida-Holosko değişikliği ile başlaması mantıklı olabilirdi. Almeida kaçırdığı gol bir kenara çok verimsizdi ve takım o sahadayken 10 kişi mücadele ediyordu. Bu değişiklik ikinci yarı boyunca beklendi ama olmadı.


Zayatte ile Ernst'in mücadele ettiği bir kornerde Pektemek ile geldi gol. Pektemek için şanslı bir andı ve ayağına çarpan tol ağlarla buluştu. Golde Zayatte'nin Ernst ile çok uğraşması, İBB'li oyuncu için kırmızı karta kadar gidebilirdi. Gördüğü sarıdan sonra bile gereksiz itiş kakış vardı ceza sahasında.


Beşiktaş 1-0 la götürmeyi düşündüğü maçın bitimine 3 dakika kala golü ağlarında gördü. Takımı maçta tutan Cenk için çaresiz bir toptu. Maç 1-1 sona erdi ve Belediye büyüsü bir sonraki maça kaldı.


Önümüzde çok önemli bir Stoke City maçı var. Lig uzun bir maraton ve puan kayıpları olacaktır. Üstelik Play-Off saçmalığı varken bu konuda çok daha rahat bir sezon geçiriyoruz. Hatta ve hatta lig yarın bitse şaşırmam. Mehmet Ali Aydınlar her ne kadar lig sezon sonuna kadar devam edecek dese de kişisel davaların sonucu, takımların akıbetini de aşağı yukarı gösterecektir. Hal böyleylen konsantrasyon ne kadar kalır bilmiyorum. Bugün için Avrupa, Beşiktaş için daha önemli. Stoke maçında en azından beraberlik alınmalı.

Hiç yorum yok: