16 Aralık 2011 Cuma

1,2,3, Cancun!



90'ların ikinci yarısındaki Lakers çekirdeğinin neden başarılı olmadığını hep merak etmişimdir. O aralar Türkiye'de şimdiki kadar maçlar yayınlanmıyor, internet de o kadar yaygın olmadığından yeterli bilgi akışı sağlanamadığı için bizde neler olup bittiğini tam olarak öğrenemiyorduk..Neyse ki internet sayesinde artık geçmişteki bazı karanlık noktaları aydınlatabiliyoruz..

Açıkcası 1996 da Shaq'ın Orlando'dan ayrılıp Hollywood'a gelmesi ve Jerry West'in Vidac karşılığında Kobe'nin haklarını alması sonucu sonucu Lakers çok ilgi çekici bir takım haline gelmişti. Nick Van Exel - Eddie Jones - Kobe Bryant - Elden Campbell - Shaq  çekirdeği gerçekten de heyecan vericiydi.

Ancak bu çekirdek içinde sadece Kobe-Shaq kalana kadar hiçbir şey kazanamadı.Bunun birçok sebebi vardı tabi ki. Shaq'ın yeterli olgunlukta olmaması, her ne kadar o zamanlar Penny Hardaway ile birlikte en beğendiğim oyunculardan biri olsa da Eddie Jones'un playofflarda ortadan kaybolması, Kobe'nin liseden çıkmış olmasından dolayı daha ham olması, Elden Campbell'ın pota altında Shaq ile bir uyum yakalayamaması ve yetersiz koçlar gibi sebepleri sayabiliriz.

Tabi Nick Van Exel'i de unutmamak lazım.O zamanlar yaptığı satışlar Lakers'ın başarısızlığında önemli rol oynamış. Twitter o zamanlar olsaydı kim bilir hakkında ne tarz hashtagler yapılıp trend olacaktı...

Muhtemelen Lakers'dan yollanma sebebi olan ve yaptığı en büyük hata 1998 Batı Konferansı Finallerinde Lakers'ın Utah karşısında 3-0 geriye düştükten sonra 4. maç öncesi takımın toplanıp 1,2,3 team diyeceği sırada team yerine Meksika'da bir tatil mekanı olan Cancun'u söylemesi..Sonradan bunu takımın üzerindeki gerginliği almak için söylediğini belirtse de Lakers süpürülmekten kurtulamadığı için bütün suç kendisine kalır ve o yaz takımdan gönderilir...

Şimdi geriye bakınca komik ve değişik bir anı gibi duruyor ama o zamanlar Nick Van Exel'e duyulan nefreti tahmin edebiliyorum..

Hiç yorum yok: