4 Haziran 2011 Cumartesi

Premier Lig'in boşa çıkanları



Yaz geldi transfer sezonu açıldı. İngilizler Bosman kurallarıyla serbest kalacak 10 oyuncuyu listelemiş. Tanıdık bildik isimler var. Düşünülmeye değer adamlar da var. Kim bilir belki aralarında yolu buralara düşenler de olur.


Beşiktaş'ın son zamanlardaki en karlı transferlerinden biriydi John Carew. Bugünün şartlarına göre oldukça ucuza aldığı Carew'i fena sayılamayacak bir paraya Lyon'a göndermişti. Norveç'li Lyon'un ardından EPL'ye gitti ve bugün sözleşmesi biten yıldızlar arasında. Henüz bir kulüple anlaşmış değil. Beşiktaş'a gelsin mi? Yok bulaşmasın.


Arsenal'in kalecisi Almunia. İspanyol kalecinin bir dönemler İngiltere milli takımı ile de adı geçse de, yıldızı çabuk söndü. Almunia'nın sözleşmesi bitiyor ve Gunners taraftarı da arkasında duracak gibi değil. Katar yolcusu olmaya yakın.


İsmi çok popüler olmayan bir isim Sebastian Larsson. Birmingham'lı oyuncu bu sezon takımdan ayrılıyor. Rotası Newcastle gibi görünüyor.


Spurs'un savunmacısı Woodgate. Bir zamanlar Real Madrid'e kadar yükselmiş bir stoperdi ama bugün, o günlerden çok uzakta. Tottenham'ın yeni sözleşme imzalama ihtimali çok düşük.


Green'i Dünya Kupası'nda İngiltere milli takımıyla hatırlıyoruz. Gerçi bir İngiltere taraftarı olarak hatırlamak istemiyoruz. Küme düşen West Ham'ın kalecisi. Aton Villa'nın Friedel'dan boşalan kaleye onu geçirmesi bekleniyor.



Kırmızı Şeytanların ortasahası Owen Hargreaves (ismini bakmadan, bir çırpıda yazabildim) bu sezon sağlam yattı. Haftalık ücreti de sağlamdı. Yattığı yerden iyi kazandı kısacası. Sir Alex onu tutmaya niyetli değil. İngiltere'de ona o parayı kimse vermez. Para kazanmak istiyor gibi görünüyor ve Toronto'ya gitme ihtimali yüksek.


Blackpool'un ortasahası David Vaughan, bu sezon Charlie Adam'ın gölgesinde kalsa da iyi adamdır. Diğer liglerde çok iş yapamaz ama EPL'de ortasıra takımlar için fena adam sayılmaz. 28 yaşındaki Galli için Stoke ve Bolton bastırıyor.


Bolton'un forveti Elmander de bu listenin adamıydı ama artık başı bağlı. Elmander gelecek sezon Galatasaray forması giyecek.


Matthew Upson İngiltere için sağlam bir stoperdir. İngiliz savunmacı kulübüyle birlikte küme düşmeyecek. Arsenal Samba'dan sonra onu da renklerine bağlayabilir.


Bir başka Kırmızı Şeytan da Michael Owen. Old Trafford, gelecek yıl iki Owen'ı da göremeyecek. İngilizlerin yetenekli çocuğunu düşüşe geçtikten sonra çok hoca parlatmak istedi ama olmadı. Sırada Moyes var.

Hiç yorum yok: