18 Haziran 2011 Cumartesi

Kevin Nolan



İngiltere'de transfer Avrupa'nın diğer ülkelerine nazaran biraz farklıdır. Elbette Tevez, Silva, Yaya, Torres gibi oyunculara da Avrupa'nın diğer ülkelerinde olduğu gibi iyi paralar verilebiliyor ancak Phil Jones, Jordan Henderson gibi çok yüksek maliyetli transferler Avrupa'nın diğer ülkelerinde pek yapılmıyor.



Kevin Nolan transferi yapı itibariyle bu örneklerden uzak ama orijinallik itibariyle yine İngilitere imzalı bir transfer. Nolan, ilginç bir kararla Premier Lig'i bıraktı ve küme düşen West Ham ile anlaştı. Her ne kadar eski hocası Big Sam'in yanına gitmesi bahanesi olmuş olsa da, bence yeterli değil. Nolan'ı oraya çeken başka şeyler olmalı.


Transfer West Ham açısından oldukça iyi. Gitmesi gündemde olan Scott Parker'ın yerine çok iyi bir oyuncu ile anlaştı. Üstelik Championship'i tanıyan ve iki sene önce burada çok başarılı olup, takımı NU'ı Premier Lig'e taşıyan bir oyuncuyla. Parker'ın gitmesi durumunda, o bölgede ciddi sıkıntı yaşamayacaklar; Kalması durumunda ise sağlam bir ortasaha ile yeni sezon öncesi tekrar Premier Lig için iddialı olacaklar.


Kevin Nolan açısından baktığımızda soru işaretleri var. Nolan, NU kadar sevdiğim bir başka kulübe gidiyorum açıklaması yaptı. İngiliz oyuncu gidiş sebebini araştıran gazetecilere "Kulübün gelenekleri için buradayım ve hepsi bu" diye karşılık verdi. Nolan, NU için sıradan biri olsa ya da NU, Nolan için sıradan bir kulüp olsa transferi çok yadırgamazdım. Ancak bugünkü tabloda bilmediğimiz başka şeylerin de olduğunu düşünüyorum.



NU açısından ise oldukça kötü bir transfer oldu. Kulüp vermek istemedi ancak oyuncunun gitmek istemesi işleri değiştirdi. 6 milyon € civarında bir bonservis ile gönderdiler. Yeri kolay kolay dolmayacaktır. Lille'den alınan Cabaye'yi bu bölgeye yerleştirmeye çalışacaklar. Cabaye de oldukça iyi bir oyuncu ve bence Premier Lig'de başarılı olacaktır ama Cabaye'den Nolan performansı beklemek hayal olur.

Hiç yorum yok: