19 Ocak 2011 Çarşamba

Beşiktaş'ın ilk yarı istatistikleri


İkinci yarı öncesi ilk yarı değerlendirmesi yapmakta fayda var. İlk yarıda Beşiktaş formasını 28 farklı futbolcu terletti. En fazla oynayan Fabian Ersnt, en az oynayan ise Yusuf Şimşek'ti. Ernst 17 resmi maçın 16'sında forma giydi ve tamamında ilk 11 başladı. Alman oyuncu için, rotasyonu seven Schuster'in bu çarka sokmadığı tek oyuncu da diyebiliriz. Fabian'ı 15'er maçta forma giyen İbrahim Toraman ve Tabata izledi. Tabata'nın 5 maça yedekten girdiğini söylemek gerek. Tabata'nın bir başka özelliği ise Hilbert ile birlikte tüm maçlarda 18 kişilik kadroda yer bulan yabancı olması. Kalede ise tam bir rotasyon var. Cenk 8+1, Rüştü 4, Hakan 5 maçta oynamış.

Beşiktaş, Ekrem'in oynadığı maçlarda 2.3 puan ortalamasıyla oynamış. Gerçi Ekrem'in 3 maç oynadığını ve bunun da istatistikten sayılamayacağını belirtmek gerekir. Ekrem'i geçtiğimizde Necip dikkat çekiyor. Genç oyuncunun oynadığı maçlarda 2 puan ortalamasıyla oynamış Siyah-Beyazlılar. En kötü ortalamayı tutturan ise Erhan Güven. Erhan'ın oynadığı 7 maçta Beşiktaş toplam 9 puan toplayabilmiş. Bu bir işaret olsa gerek.


Gollere baktığımızda Bobo'nun attığı 7 golün 5'i Beşiktaş'ı öne geçiren goldü. Diğer gollerden bi Beşiktaş zaten galipken atılmış, diğer gol ise beraberliği getiren gol olmuş. Holosko iki maçta galibiyeti sağlayan golü atarken, Nobre'nin 4 golünün ikisi farkı ikiye ya da üçe çıkaran gol olmuş.

Diğer taraftan Nobre attığı 4 golün tamamını kafa ile atmış. Bobo 7 golün 5'ini sağ ayağı ile, birini sol ayağı ile, birini de kafasıyla atmış. Guti Hernandez ise 4 golünün 4'ünü de sol ayağıyla kaydetmiş.


Tabata 5 asistle takımın en fazla asist yapan oyuncusu. Tabata'yı 3 asistle Guti izlerken, Quaresma, Ernst ve Hilbert'in 2'şer asisti var.

Yabancılardan Fink 8, Ferrari ise 7 maçta 18 kişilik kadroda yer bulamamış. Ferrari'nni sakatlık yüzünden kadroya giremediğini belirtelim. Quaresma da benzer sebeple 7 maçta takımı eksik bırakmış. Guti ise 5 maçta kadroda yokmuş.


Biraz da takıma genel bakarsak. Schuster'in oyuncu değişikliklerini çok da erken yapma taraftarı olmadığını görebiliyoruz. Alman Hoca ilk oyuncu değişiklik hakkını 3 kez ilk yarılarda kullanmış. Bunlarda da sakatlıklar etkiliydi. Sarı melek, 17 maçın 10'unda oyuncu değişikliği için son yarım saati beklemiş.

Beşiktaş öne geçtiği tüm maçları kazanırken (7'de 7), mağlup duruma düştüğünde 1 kez maçı çevirmiş, 3 kez de beraberliği kurtarmış.

Biraz da totemciler için ekleyelim. Beşitaş beyaz forma ile oynadığı 14 maçın 7'sini kazanırken, 4'ünde mağlup olmuş ve 3'ünde berabere kalmış. Çubuklu forma ile tek maça çıkmış ve kaybetmiş. Çizgili siyah forma ile 1 galibiyet ve 1 beraberliği var. Çubuklu forma ile golü yok, 2 gol yemiş. Beyaz forma ile (21-13) ve siyah forma ile (4-3) lük form durumu var. İnönü'de atılan gollerin 8'i deniz tarafındaki kaleye, 6'sı diğer kaleye. Yediğimiz gollerin 6'sı deniz tarafındaki kaleye atılmış, 4'ü diğer kaleye.

Hiç yorum yok: