19 Mayıs 2010 Çarşamba

2010 Dünya Kupası #1


Dünya Kupasının başlamasına kısa bir zaman kala biz de yavaştan ısınma turlarına başlayalım...
İlk kadrolar açıklandı. Tabi bu kadrolar revize edilecek ve 23 kişiye indirilerek.

Dunga 23 kişilik kadrosunu açıkladı. Kadroda sürpriz isimler olduğu gibi sürpriz bir şekilde kadroya alınmayanlar da var. Genel olarak baktığımızda Brezilya'nın geçtiğimiz kupalara nazaran daha zayıf bir ekiple turnuvaya katıldığını görüyoruz. Kalede Cesar olduğu sürece sıkıntı çekmeyecektir, yedekler de kupada idare edebilecek kapasitede. Savunmada sezonu iyi geçiren Lucio, Maicon ve Dani Alves var. Takımın beyni Kaka yılın büyük bölümünü sakat geçirdi ve formsuz. Bu büyük dezavantaj olacaktır. Ortasahada görev alan diğer oyuncular da eski Brezilya kadrolarındakine nazaran çok zayıf. Hücum hattı da eskiyi aratıyor.

Sol bek sıkıntısı yaşanırken Maxwell, Marcelo ve yaşına rağmen R.Carlos'un kadroya dahil edilmemesi ilginç. Ronaldinho'nun çağrılmaması beklenen bir durumdu ama Pato'nun ki sürpriz oldu. Gerçek Ronaldo'yu ise son kez de olsa Dünya Kupasında izlemek güzel olacaktı...

Goalkeepers : J.Cesar (Inter Milan), A.Doni (AS Roma), H.Gomes (Tottenham Hotspur).
Defenders : Lucio and Maicon (Inter Milan), Juan (AS Roma), Bastos (OL), D.Alves (Barcelona), Luisao (Benfica), T.Silva (AC Milan), Gilberto (Cruzeiro),
Midfielders : Kaka' (Real Madrid), G.Silva (Panathinaikos), F.Melo (Juventus), Elano (Galatasaray), J.Baptista (AS Roma), Ramires (Benfica), Josue' (Wolfsburg), Kleberson (Flamengo).
Forwards : L.Fabiano (FC Seville), Robinho (Santos), Nilmar (Villarreal), Grafite (Wolfsburg).


Madem Amerika Kıtasından başladık, ordan devam edelim. Maradona'nın futbolculuğunu ne kadar seviyorsam teknik direktörlüğünü de o kadar az seviyorum. Yakıştıramıyorum işte... Yakıştıramayınca da bardağın boş tarafını görüyorum hep. Ya da bardak gerçekten boşa yakın..

Kalede sıkıntı çekmeleri muhtemel. Andujar ve Romero kötü kaleci değil ama çok da güven vermiyor açıkçası. Savunmanın göbeğini bir şekilde kapatırlar ama bekler sıkıntılı. Savunmacı bek oynatmaları muhtemel. En akıllıcası da bu olur zaten zira ortasaha son derece forvete dönük olacaktır. Hücum hattı çok sağlam. Kimi koysan oynar nitelikte. Yedek kulübesinde oturacak olanlar bir başka ülkenin vatandaşı olsa üzerine sistem oturtulan adam olabilirlerdi. Messi, Tevez, Higuain, Di Maria, Aguero, Milito... Seç seçebildiğini...
Bunlar kadroya alınanlar. Peki ya diğerleri. Riquelme ile olan sürtüşme ve sonrası kadroya alınmıyor oluşuna hiç girmeyeceğim ama aklımın bir köşesinde de durmuyor değil. Ben Dünya kupasında Maradona'yı görmektense Riquelme'yi görmeyi tercih ederdim. Maradona'yı tribünde görmeyi de tercih ederdim tabi. O kadar da değil yani...

Şimdi Cambiasso'yu almıyorsun, bari Gago'yu al, o olmadı Lucho'yu al, Banega'yı bile mi almadın? Yuh... Bir de Zanetti'ye o forma yakışmaz mıydı? Geçmişin hatrına değil, bugünkü performansına göre alsaydın bari...

Goalkeepers : Andujar (Catania), S.Romero (AZ Alkmaar), Pozo (Colon).
Defenders : W.Samuel (Inter Milan), Demichelis (Bayern Munich), Heinze (OM), N.Burdisso (AS Roma), Otamendi (Velez Sarsfield), C.Rodriguez (Estudiantes), Coloccini (Newcastle United), Insaurralde (Newell's Old Boys), Garce' (Colon).
Midfielders : Mascherano and M.Rodriguez (Liverpool), J.S.Veron and J.Sosa (Estudiantes), J.Gutierrez (Newcastle United), Pastore (Palermo), Bolatti (Fiorentina), Datolo (Olympiakos Piraeus), Di Maria (Benfica), J.Mercier (Argentinos Juniors), S.Blanco (Lanus).
Forwards : Messi (Barcelona), G.Higuain (Real Madrid), Tevez (Manchester City), D.Milito (Inter Milan), Aguero (Atletico Madrid), Lavezzi (Napoli), Palermo (Boca Juniors).

Son olarak da Avrupa'ya geçelim ve Portekiz'den bahsedelim. Kadro bir hayli şişik. Kalecileri orta şeker. Savunma kısmen daha şekerli. Tabi Pepe'nin son durumu önemli. Ortasaha en sağlam mevkii. Zira takımın çoğu yıldızı burada oynuyor. Deco, Q7, CR9, Simao, Nani... Hepsinin bir arada oynaması zor görünüyor. Forvet yokluğunda Ronaldo forvete kayacaktır ve arkası hücuma dönük ortasahalarla süslenecektir. Ortasahada savunma görevindeki futbolcular ise Lisbon'un son jenerasoyunundan...

Goalkeepers : Eduardo (Sporting Braga), D.Fernandes (Iraklis), Beto (FC Porto), Rui Patricio (Sporting Lisbon).
Defenders : R.Carvalho and P.Ferreira (Chelsea), B.Alves and Rolando (FC Porto), Miguel (Valencia), Pepe (Real Madrid), R.Costa (Lille), Amorim (Benfica), Ze' Castro (Deportivo La Coruna).
Midfielders : Deco (Chelsea), R.Meireles (FC Porto), Duda (Malaga), Moutinho, M.Veloso and P.Mendes (Sporting Lisbon), F.Coentrao (Benfica), Tiago (Atletico Madrid), M.Fernandes (Valencia), Eliseu (Real Zaragoza).
Forwards : C.Ronaldo (Real Madrid), Liedson (Sporting Lisbon), Simao (Atletico Madrid), Nani (Manchester United), Danny (Zenit), Makukula (Kayserispor), H.Almeida (Werder Bremen).

Hiç yorum yok: