20 Mayıs 2010 Perşembe

2010 Dünya Kupası #1 - Arjantin, İspanya, Fransa


Dünya Kupası'na yaklaşırken kadroları ve takımlardaki son durumları vermeye devam edeyim. Daha önce Arjantin, Brezilya ve Portekiz'in kadrolarını vermiştim. Maradona kadroyu 23 kişiye indirdi. Güney Afrika'ya gidecek 23 kişi artık belli.

Kaleciler: Sergio Romero (AZ Alkmaar/NED), Mariano Andujar (Catania/ITA), Diego Pozo (Colon)

Defanslar: Nicolas Otamendi (Velez Sarsfield), Martin Demichelis (Bayern Munich/GER), Walter Samuel (Inter Milan/ITA), Gabriel Heinze (Marseille/FRA), Nicolas Burdisso (AS Roma/ITA), Clemente Rodriguez (Estudiantes), Ariel Garce (Colon)

Ortasahalar: Jonas Gutierrez (Newcastle/ENG), Maximiliano Rodriguez (Liverpool/ENG), Javier Mascherano (Liverpool/ENG), Juan Sebastian Veron (Estudiantes), Angel Di Maria (Benfica/POR), Javier Pastore (Palermo/ITA), Mario Bolatti (Fiorentina/ITA)

Forvetler: Lionel Messi (Barcelona/ESP), Gonzalo Higuain (Real Madrid/ESP), Martin Palermo (Boca Juniors), Sergio Aguero (Atletico Madrid/ESP), Diego Milito (Inter Milan/ITA), Carlos Tevez (Manchester City/ENG)

Daha önceki yazımda da belirttiğim gibi savunması zayıf; Hücumu iyi, belki de en iyi; Hocası kötü; tecrübeli bir takım. Maradona'nın oyuncularına motivasyondan başka verecek neyi var bilmiyorum.

Coloccini, Lavezzi, Datolo, Sosa, Blanco ve Mercier kesik yiyenler. Empati kurunca, psikolojilerinin ne kadar kötü olduğunu anlayabiliyorum...


Son Avrupa Şampiyonu İspanya'da da Bosque kadroyu 23'e indirdi. Türkiye'de saç baş yolduran, her gün yeni bir geyiğe malzeme olan Guiza kadrodan çıkarıldı. Çıkarılmasına da şaşırmadım doğrusu, aslında alınmasına daha çok şaşırmıştım. Genelde kötü özellikler oyuncuların peşini bırakmaz diye biliriz ama Guiza gol krallığının ekmeğini fazlasıyla yedi sanırım. Çıkarılan diğer oyuncu Negredo. Forvet hattında 3 oyuncu kaldı. Bence az. Kusuru örten tek nolta hücuma dönük ortasaha oyuncuları. Xavi, Iniesta ve Fabregas hala sakatken Senna'nın çıkarılmasını çok mantıklı bulmadım. Elbette 3'ü de yetişecek maçlara ama kondisyonları ne durumda olur bilinmez. Senna çıkarılmamalıydı...

Kaleciler: Iker Casillas (Real Madrid), Jose Reina (Liverpool), Victor Valdes (Barcelona)

Defanslar: Raul Albiol (Real Madrid), Alvaro Arbeloa (Real Madrid), Joan Capdevila (Villarreal), Carlos Marchena (Valencia), Gerard Pique (Barcelona), Carles Puyol (Barcelona), Sergio Ramos (Real Madrid)

Ortasahalar: Xabi Alonso (Real Madrid), Sergi Busquets (Barcelona), Cesc Fabregas (Arsenal), Andres Iniesta (Barcelona), Javi Martinez (Athletic Bilbao), David Silva (Valencia), Xavi (Barcelona), Jesus Navas (Sevilla), Juan Manuel Mata (Valencia), Pedro Rodriguez (Barcelona)

Forvetler: Fernando Llorente (Athletic Bilbao), Fernando Torres (Liverpool), David Villa (Valencia).


Son olarak romantik edebiyatçı Domenech'in takımı Fransa. Kadroyu inceleyelim. Kalede sıkıntı çekmezler. Lloris oldukça yetenekli bir kaleci ve güven veriyor. Savunma hattı da bir o kadar iyi. Özellikle bekleri çok sağlam. Ortasahada ve forvette de eksikliğini hissedecekleri bir oyuncu yok. Lass bir süre sakat olsa da iyi bir sezon geçirdi. Yanında Toulalan ya da diğer Diarra rahatlıkla oynar. Kadro tam teşekküllü. Başlarında adam gibi bir hoca olsa favorilerim arasında olurlardı ama Domenech'li Fransa'ya şans vermiyorum.

Evra ve Malouda ise kupayı almak için gideceklerini söylediler. Hoca ya da basın sağlam vermiş gazı. Kazanmaya gidiyoruz diyorlar. Hayalkırıklığına uğrarlar...

Kaleciler: Hugo Lloris (Lyon), Steve Mandanda (Marseille), Cedric Carrasso (Bordeaux)

Defanslar: William Gallas (Arsenal/ENG), Eric Abidal (Barcelona/ESP), Bakary Sagna (Arsenal/ENG), Patrice Evra (Manchester United/ENG), Gael Clichy (Arsenal/ENG), Marc Planus (Bordeaux), Anthony Reveillere (Lyon), Sebastien Squillaci (Sevilla/ESP)

Ortasahalar: Abou Diaby (Arsenal/ENG), Alou Diarra (Bordeaux), Lassana Diarra (Real Madrid/ESP), Yoann Gourcuff (Bordeaux), Florent Malouda (Chelsea/ENG), Jeremy Toulalan (Lyon)

Forvetler: Nicolas Anelka (Chelsea/ENG), Djibril Cisse (Panathinaikos/GRE), Andre-Pierre Gignac (Toulouse), Sidney Govou (Lyon), Thierry Henry (Barcelona/ESP), Franck Ribery (Bayern Munich/GER), Mathieu Valbuena (Marseille)

Hiç yorum yok: