24 Mart 2010 Çarşamba

Pan River destan yazacak mı?


27 Mart'ı bekliyoruz heyecanla. Çoktan efsane oldu Türk atçılığında Pan River. Artık destan yazma zamanı. 1,5 ay içinde iki muhteşem yarış çıkardı Dubai'de. Bunları buraya taşımadım çok istesem de, gerek görmedim. Zaten potansiyeli olan bir attı Pan River. Şimdi yazmak gerek ki bu yarış işte gerçekten şampiyon kim gösterecek. 'G1 Dubai Sheema Classic' koşusu bu! Dünyanın en iyi atlarının karmasıyla start alacak. Birinclik ödülü 5 milyon $! Safkanımızın çok önemli rakipleri var bu koşuda tabiki. İlk iki yarışını izleyenler görmüştür, diğerlerinin yanında cılız gibi gözüken bir safkan Pan River. Ama gelin görün, nefesi öylesine güçlü ki, son düzlükte rakip olabilecek bir at yok bunların arasında. Jokeyi Selim Kaya'yı es geçmek istemiyorum elbette. Yine de Pan River'ın 2. koşusunda geçildiği Campanologist ve Youmzain isimli atlar dikkat edilmesi gereken safkanlar olarak gözüme çarptı. Her ne kadar kağıt üstünde orta sıralarda gözükse de (13.), Pan River çoğu bahisçinin favorilerinden. Aşağıdaki videoda Dubai Meydan Hipodromu'nda koşan ilk Türk atı Pan River'ın ilk yarışını izleyebilirsiniz.


Asıl öenli başarıyı ise 2. koşuda yakaladı kanımca Pan River. Her ne kadar 2. olsa da, yarışın başından sonuna kadar iyi strateji ile istediği sonucu almaya gitti. Son düzlükte, içerden dışarı doğru kendini atmaya çalışırken sarı-kırmızı formalı atın yolunu kapamasıyla spritinde gecikti. Bu nedenle boyun farkıyla 2. oldu. Son düzlüğü izlerseniz bunu net bir şekilde görebilirsiniz.


1 yorum:

deepman dedi ki...

7. olmuş Pan River. Ben o sırada maçtaydım. Yine açık yol bulamamış ama koşu çok tempolu geçmiş. Bu tempoada arkada kalması kötü olmuş açıkçası.