12 Mayıs 2014 Pazartesi

İngiltere'nin 23 kişilik kadrosu


Önce kadroyu verelim.

Goalkeepers
Joe Hart (Man City), Ben Foster (West Brom), Fraser Forster (Celtic)
Defenders
Glen Johnson (Liverpool), Phil Jagielka (Everton), Gary Cahill (Chelsea), Chris Smalling (Man Utd), Phil Jones (Man Utd), Leighton Baines (Everton), Luke Shaw (Southampton)
Midfielders
Steven Gerrard (Liverpool), Frank Lampard (Chelsea), Jordan Henderson (Liverpool), James Milner (Man City), Jack Wilshere (Arsenal), Ross Barkley (Everton), Adam Lallana (Southampton), Raheem Sterling (Liverpool), Alex Oxlade-Chamberlain (Arsenal).
Forwards
Wayne Rooney (Man Utd), Daniel Sturridge (Liverpool), Danny Welbeck (Man Utd), Rickie Lambert (Southampton).

İngilizler bu kadro ile Brezilya'da olacaklar.

Lampard, Gerrard, Hart, Rooney, Milner ve Jonhson kadroda Dünya Kupası deneyimi olan oyuncular. Deneyim demişken, Lampard'ın turnuva sırasında 36. yaş gününü kutlayacağını belirteyim.

Roy, Lampard gibi tecrübelilerin yanı sıra Sterling, Barkley ve Shaw gibi gençlere de şans vermiş. Üçü de bu sezonu muazzam geçirmişti. Barkley, ligin ortalarına doğru biraz düşse de Shaw ve Sterling inanılmaz performanslarıyla genç yaşta ilgi çektiler.

Kadroda EPL dışı tek adam Celtic'in kalecisi. O da çok uzaklardan gelmiyor. Kassa yürüyerek de gelir.

Bunun kadroda ne işi var dediğim adam Smalling. Wilshere, Milner, Welbeck ve Ox da bende soru işareti bırakanlar. Gerisine kefilim. Bu yılki performansları oldukça doyurucuydu.

Smalling'i sağ beke de alternatif olsun diye almış muhtemelen. Benzer düşünce Phil Jones için de olabilir. Hoş ikisi de vasat altı sağ bek. Walker'ın kadroda olmaması şaşırtıcı. Sezonu iyi geçirdiği söylenemez ama sağ beke yedek de olabilir.

Orta sahada Wilshere, Milner ve Chamberlain benim varlığını sorguladıklarım. Yeteneklerini sorgulamıyorum ama ikisi devamlılığı az olan oyunucu, Milner ise takımın ikinci yarı oyuncusu. Yanlış tercihten ziyade riskli tercih gözüyle bakıyorum.

Sezonu vasat geçiren Welbeck ise kadroda yer buldu. Tabi bunda Rodriguez ve Walcott'un da etkili. Sakatlanan Townsend ise milli takım için şanssızlık.

İngilizler kupa falan alamazlar. Gitsin, eğlenip dönsünler. En az 1 kere de aleyhinde ciddi hakem hatası olur. Üzülmesinler.

Hiç yorum yok: