27 Aralık 2012 Perşembe

Newcastle'da Ba sorunu

 
İngilizler lige pek ara vermese de Ocak ayı yaklaşınca tranfer konuşmaya başlarlar. Bu sene İngiltere içinde gündem Demba Ba. Senegalli golcü Newcastle formasıyla bu sezon 11 gol 3 asistlik bir performans sergiledi. Newcastle, geçen yılki formunun gerisinde olsa da, Ba geçen sene ilk yarısındaki ritmini yakaladı.

Ba ile sene başında Galatasaray da ilgilenmişti. Galatasaray nasıl alsın Ba'yı? 7.5 milyon £ veren herkes alabilir. Senegalli yıldızın kontratında böyle bir madde var ve bu da golcü ihtiyacı olan takımların iştahıı kabartıyor. Arsenal, PSG ve QPR şu ana dek ilgisini belli edenler.

Alan Pardew ise bu durumdan oldukça rahatsız. Newcastle'ın hocası bu madde yüzünden yarınlarının belli olmadığını düşünüyor. Düşünmekte haklı da. Zira Ba da kalmak için can atmıyor ve iyi bir teklifi muhtemelen değerlendirmek isteyecektir. Newcastle, böylesi formda bir oyuncusunu İngiltere standartlarında düşük bir bonservis bedeliyle elden çıkarmak istemez.

Pardew devre arasında Ba'yı elde tutmaya çalışacak. Eğer tutabilirse yıl sonu ya yeni sözleşme imzalayıp, kontrat fesih bedelini değiştirecek ya da satacak.

Hiç yorum yok: